Här anmäler du dig till Bridgewebinars

 • Quiz betyder att du kommer att få ett antal olika bud- och utspelsproblem som kommer att diskuteras under 1 timma. Övningarna hittar du under fliken quiz. Nivån är vad jag kallar Basic, titta på övningarna för att se om de passar just dig. Val av öppningsbud, trumfstöd och öppningshanden andra bud är exempel på vad du kommer möta.
 • Visst är det bra att räkna hp, men tyvärr är det inte tillräckligt många gångar. Här kommer jag att föra resonemang om vikten av honnörers placering, motståndarnas budgivnng och liknande. Ambitonen är att du ska se att det är väldigt stor skillnad på 14 hp och 14 hp...
 • Boka privatlektion enligt lediga tider nedan. Priset är 100 kr per person och timme. Minsta debitering är 800 kr per tillfälle. Glöm inte att ange tema i meddelanderutan längst ner på sidan. Splinter, Stenberg eller Fjärde färg är populära alternativ.
 • Quiz - avancerat betyder att du kommer att få ett antal bud- och "picassoproblem". Övningarna hittar du under fliken Quiz. Nivån är vad jag kallar Avancerat, titta på övningarna för att se om de passar just dig. Svårighetsgranden ökar mot basic, samma teman som i Basic men svårare och mer fortsatt budgivning
 • Högfärgsfråga och överföring är grunden till en bra NT-budgivning. Nu tittar vi närmare på slaminviter efter högfärgsfråga. Jag kommer också att resonera kring Smolen och hoppet till tre i högfärg. Det handlar om att hotta överenskommelser som är återkommande.
 • Det är dags för femte tävlingen i serien "BridgeBertheau and friends". Tävlingen ska ha samma prägel som våra resor, trevlig stämning med fokus på både utveckling och tävling. Vi spelar 16 brickor och tiden är satt till 8 minuter per giv. (16 min per rond)

  Var: Vi kommer att spela på sidan bridgebaseonline.com(BBO). För att kunna vara med måste du ha ett konto på sidan (gratis). Vi ser gärna att du spelar ett antal givar på plattformen innan tävling för att allt ska flyta på under torsdag eftermiddag.

  Tidsschema

  12:30 Slutanmälan på BBO öppnar
  13:30 -15.30 Spel
  16:00 -17.00 BridgeWebinar med Ola Rimstedt och Per Leandersson som diskuterar dagens givar. Genomgången sker med utgångspunkt från SystemBertheau. Ni som varit på våra resor kommer att känna igen sig....

  System: Vi ser helst att ni spelar enligt BridgeBertheau eller fyrkortsöppning. Om ni önskar att spela andra system ange de i anmälan så kommer arrangören att göra en bedömning om det är tillåtet.

  Anmälan: Föranmälan sker nedan. När du anmäler dig ska du också ange både ditt och din partners användarnamn på BBO (om du spelat vår tävling tidigare behöver du inte ange BBO-namn). I annat fall var mycket noga när du skriver ditt BBO-namn till oss.

  Från 12:30 på tävlingsdagen sker slutanmälan. Det betyder att du loggar in på BBO och anmäler dig till just vår tävling. Anmäl dig först här och sedan på BBO..

  Välkommen till start!
 • Avancerat+ är just nu det mest avancerade Quizet. Titta gärna på problemen under Quiz för att få en uppfattning om svårghetsgrad. Bud-och picassoproblem är det vanliga utbudet. Självklart är inte övnignen klar när svaret är angivet, ibland känns det som att det är där det börjar...
 • XY-NT är en utveckling av överenskommelsen Försenad Stayman. Då borde det ju vara bättre och vi ska titta närmare på fördelarna. En överenskommelse som läraren gillar starkt då mycket handlar om att sätta Tempo.