Bridgekurs med Per Leandersson

Under flera år har vi arrangerat fantastiska bridgeresor utomlands där vi haft femkorts högfärg som grundsystem. Nu är det dags att köra ett liknande upplägg i Stockholm men i kursform över fyra veckor. Kursen vänder sig både till dig som vill lära dig femkorts högfärg eller redan kan och vill utvecklas vidare. När det gäller nivå är fortsättningskurs nog det som bäst beskriver nivån.

Kursinnehåll

Varje lektion kommer inte att ha något eget tema utan det kommer att vara en blanding. Bridge handlar inte om att lösa ett problem när frågeställningen är känd. Bridge handlar om att först identifiera problemet och sedan lösa det. Överbud, Fjärde färg, Högfärgsfråga (Smolen), Lavinthal, korsstöld är några av de saker vi kommer att titta närmare på.   

Kursupplägg

Vi kommer att spela två givar som följss upp av en genomgång. Jag kommer att kommentera olika bud och varianter och du som deltagare kan ställa en massa frågor. Ambitonen är att spela 12 givar (2*6) per gång. Varje giv beräknas ta 8-9 minuter att spela. För dig som varit med på Mallorca är det ett identiskt upplägg.

När lektionen är klar kommer ditt par ha möjlighet att ta med sig brickor hem, som återlämnas nästa kurstillfälle. Nu finns en chans att verkligen befästa något som är extra viktigt. Brickhyran ingår i priset

Vem vänder sig kursen till

Kursen vänder sig till dig som kan spela bridge och kursen ska betraktas som en fortsättningskurs. All undervisning sker med utgångspunkt från femkorts högfärg och använder i huvudsak fortsättningar enligt system Bertheau. 

Kursfakta

Datum: 24 nov, 1 dec, 8 dec och 15 dec. 
Dag och tid: Onsdagar 9.30-12.30

Var: Norrmalmskyrkan (Vasastan/Odenplan) 
Pris: 1200 kr

Anmälan

Anmälan sker parvis

Anmälan gäller hela kursen men om du inte kan delta vid ett eller flera tillfällen kan du skicka en reserv utan extra kostnad. Du har också möjlighet att hämta spelade givar utan extra kostnad.